My virtual Outback

Aș vrea să fiu ”Slumdog Millionaire”

Posted in Arte și meserii by cristiangheorghe on martie 6, 2009

Scriu târziu despre acest film, deoarece l-am văzut târziu. Deși până la decernarea premiilor OSCAR am citit despre cariera sa internațională, despre premiile luate la diverse festivaluri internaționale de prestigiu, am așteptat totuși să văd dacă v-a lua vreo statuetă de aur la OSCAR-urile de anul acesta. Surpriză sau nu, ”Slumdog Millionaire” a încasat 8 statuete, printre care la categoriile Cel mai bun film, și Cel mai bun regizor.

Evident am fost curios să văd pe ce a dat Academia Americană de Film atâtea kile de aur. Părerea mea este că filmul, inspirat se pare dintr-un caz real, nu este rău deși suferă de păcatul de a fi ancorat puternic în tiparele Bollywoodiene. Mă așteptam totuși la un film mai profund pentru niște premii de acest nivel. Deși abundă în scene violente ( cele cu mutilarea unor copii în scopul transformării lor în mici cerșetori este notabilă), filmul are un aer de poveste cu final așteptat: băiatul care își petrece copilăria și adolescența în noroaiele periferiilor din Mumbay ( fostul Bombay, India), rămâne la final cu banii și fata preafrumoasă ( cu adevărat preafrumoasă actrița Freida Pinto!).

Verdictul meu: cam multe OSCAR-uri pentru o telenovelă indiană, chiar contestabil premiul primit pentru melodia de generic final ( cea pe care, în buna tradiție a filmelor indiene, actorii principali dansează pe peronul gării, acompaniați desigur și de mulțimea înconjurătoare). Oare succesul său la OSCARURI să fie datorat nivelului slab al filmelor aflate în competiție?

Mi-aș fi dorit totuși să fiu în postura eroului principal în momentul în care întrebarea finală pentru 2 milioane de euro ar fi fost cea din film: ” Cum îl chema pe cel de-al treilea mușchetar din romanul lui Al. Dumas?”. Cred că înainte de a da răspunsul m-aș fi gândit ce culoare să aleg la BMW X6.

Publicitate

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Angela said, on martie 7, 2009 at 7:48 pm

    vrei un bmw X6 aramis? cool.
    n-am vazut filmul si sincer cred ca o sa astept sa apara pe hbo.

    • cristiangheorghe said, on martie 7, 2009 at 10:29 pm

      bmw x6 in orice culoare si aroma e bun. Parerea mea. Cat despre film, cred ca inainte de HBO o sa apara pe canalul Boom Indian 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: