My virtual Outback

Lost in LOST

Posted in Arte și meserii by cristiangheorghe on mai 16, 2009

S-a mai terminat un sezon din LOST, al cincilea. În ianuarie 2010 va începe ultimul sezon, și o dată cu el lupta finală între bine și rău, între alb și negru, condusă de acel nebun care aleargă cu briciul în mână: destinul.

Început ca un serial despre supraviețuire pe o insulă pustie, LOST s-a transformat într-o metaforă, o poveste în cheie SF despre viață, moarte, renaștere, soartă, care se derulează precum un carusel care se învârtește din ce în ce mai repede.

Este greu de povestit acest serial care începe liniar cu povestea naufragiaților zborului Oceanic 815 pe o insulă pustie plină de mistere ce se dezvăluie gradat și care continuă apoi cu dezvoltarea de segmente ale acțiunii pe diverse spații temporale, trecut, prezent și viitor. Trecutul fiecărui personaj este descris de-a lungul episoadelor prin flashback-uri, făcându-ne să înțelegem de ce fiecare din ei are șansa unui nou început pe Insulă, loc care se transformă într-un fel de Purgatoriu, o poartă către terenul confruntării cu propriul destin. Întreaga poveste se dezvăluie precum un imens joc de puzzle ale cărui bucăți care se potrivesc odată cu fiecare episod ne fac să descoperim noi și noi spații goale care trebuiesc completate.

Da, în acest moment sunt pierdut în LOST, în încrengătura de intrigi și mistere care așteaptă să fie rezolvate, în aflarea destinului fiecărui personaj care are locul său predestinat în această confruntare finală.

Mai e mult până în ianuarie 2010?

Publicitate

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lixuca said, on mai 19, 2009 at 9:09 am

  Ghe,ca tot e vorba de lost,am pierdut si eu ceva:vocea.Nu pot vorbi decat in soapta,iar cand suna telefonul ma mut langa secretara.E o senzatie stranie,nu ma inteleg cu nimeni.Stau in lumea mea linistita.

  • cristiangheorghe said, on mai 19, 2009 at 9:34 am

   @Silent Lixu: ai păpat tone de înghețată? Ai băut rece, de la frigider? Bad, bad, Lixu. Daca te plictisești de lumea ta liniștită poți sa-mi scrii tone de cuvinte. Le voi asculta pe toate si voi răspunde negreșit.

 2. Lixuca said, on mai 19, 2009 at 9:59 am

  Multumesc,Ghe.Scriu tone de cuvinte in mormanele de hartoage pentru iso.Tac si scriu.Acum am luat o mica pauza.Si macar de ar fi fost de la inghetata,dar nu e asa.Microbi.

  • cristiangheorghe said, on mai 19, 2009 at 3:54 pm

   Lixu, însănătoșire grabnică!

 3. baobab said, on mai 21, 2009 at 11:06 pm

  Salve !

  Am crezut ca o sa fie ceva gen „Imparatul mustelor” la primul episod … insa de pe la al 2-lea incolo am renuntat, insa dupa ce vad aici pare ca m-am inselat. Frumoasa descriere!

  • cristiangheorghe said, on mai 22, 2009 at 3:01 am

   Salut, Baobab! Eu am crezut că va fi ceva gen ”Insula Misterioasă”, unul din romanele copilăriei mele, dar s-a transformat cu timpul în altceva. Abia aștept să văd cum se termină.

 4. baobab said, on mai 22, 2009 at 5:30 pm

  Salut Cristi!
  Asa-i uitasem de Insula Misterioasa. Am citit-o in copilarie. O mai am inca in biblioteca parintilor, acasa. Desi ma cred inca tinerel, incep sa uit!

 5. cristiangheorghe said, on mai 23, 2009 at 12:03 am

  baobab, o mai am și eu. De fapt am aproape toată colecția Jules Verne, aia cartonată și cu gravuri originale. Cred că-mi lipsesc vreo 6 cărți din colecție.

 6. April said, on iunie 3, 2009 at 10:10 am

  Acum doua zile, cand a disparut avionul ce venea de la Rio ma gandeam ca poate, poate o fi ca in LOST….ultima speranta

  • cristiangheorghe said, on iunie 3, 2009 at 3:05 pm

   la asta mă gândeam și eu… păcat de viețile pierdute….odihnească-se în pace.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: