My virtual Outback

Avatar

Posted in Arte și meserii by cristiangheorghe on decembrie 20, 2009

”Avatar” se anunță ca fiind o capodoperă cinematografică. Este un film în care James Cameron a împins limitele cinematografiei către un prag ce va fi cu greu depășit de altcineva,foarte curând. Un film în care nu numai superbele efecte speciale, peisajele sau mimica și cinematica personajelor generate pe computer impresionează, ci și povestea în sine. Întâlnim aici idei regăsite și în alte filme precum ”Dansează cu lupii”, ”Alien” ( păi, se putea altfel, domnule Cameron?), ” Matrix”sau ”Dune”, idei din care autorul filmului a scos tot ce este mai bun și le-a împletit, precum șnurul unui mărțișor, în jurul unei frumoase povești de dragoste și a dramei trăite de locuitorii și ecosistemul planetei Pandora: o dramă ce o regăsim de atâtea ori de-a lungul istoriei noastre, trăită de acele  civilizații devastate de cuceritorii nemiloși și avansați tehnologic.

Cred că este foarte greu ca acest film să rateze vreun ”Oscar”. Dar mai mult decât atât, este un film pe care-l veți iubi. Drept pentru care, îl recomand cu căldură.

Publicitate
Tagged with: , ,

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. good girl said, on decembrie 21, 2009 at 12:30 am

  Cum ai reusit sa capeti bilete la film? Recunosc, sunt un pic invidioasa. Un pic doar.
  Eu credeam ca hibernezi, conform decalaratiilor pe care le-ai facut saptamana trecuta.

  • cristiangheorghe said, on decembrie 21, 2009 at 12:34 am

   @good girl: vineri pe la ora 16:00 am sunat la Movieplex și am rezervat două bilete pentru ora 22:00. Simplu 🙂 da, hibernez, dar mai ies și eu din bârlog din când în când, că altfel mă taie tanti Jeni de pe listă la cantină.

 2. Nicu said, on decembrie 21, 2009 at 8:26 pm

  abia astept sa-l vad.

  • cristiangheorghe said, on decembrie 22, 2009 at 11:45 pm

   @Nicu: aștept să-mi spui dacă ți-a plăcut

 3. Darael said, on decembrie 22, 2009 at 9:26 pm

  Si eu am vazut filmul. Un reper pentru filmele care o sa urmeze. Dar atat. Nu este Filmul cu F mare asa cum este Solyaris… nu, deloc.

  Este doar un film bun, cu efecte speciale dar atat de american, asa de plin de sabloane… nici nu le spun pe toate. Nici macar personajele nu sunt „reale”, sunt doar artificii pe un cer senin. Puffff si gata. Nu ramai cu nimic dupa.

  Iar Trairea… care Traire ?
  In sfarsit, asta e. Nu a fost nici in Titanic, nu e nici aici, sigur nu o sa fie nici in urmatoarele filme.

  Cine merge la spectacol, o sa aibe parte de spectacol. Dar daca lasati ochelarii jos, daca va eliberati de reclame, o sa puteti sa intrebati: Viata unde este in acest film ?

  Parerea mea, evident.

  • cristiangheorghe said, on decembrie 22, 2009 at 11:51 pm

   @darael: într-adevăr, filmul este puternic ancorat în tiparele holywoodiene, la fel ca și poveștile din care acțiunea sa își trage seva. Recunosc că am avut puține așteptări de la el când am intrat în sală, am zis că voi vedea ”yet another nice animated movie” dar am fost plăcut surprins la finalul său. Într-adevăr filme precum ”Solyaris” nu se vor mai face niciodată. Din simplul motiv că oamenii au uitat.. să TRĂIASCĂ. Îți mulțumersc pentru vizită. Te mai aștept. 🙂

 4. Ionut said, on ianuarie 16, 2010 at 6:55 pm

  Mie nu mi-a placut si nu stiu cui sa-i cer cele 2 ore jumate pierdute. Asta ca sa nu zic ca se aduna cu cele 2 ore de la 2012! Un film bun a fost Endgame! 🙂

  • cristiangheorghe said, on ianuarie 16, 2010 at 7:18 pm

   @ionuț: Endgame n-am servit. Nici 2012. La ”Avatar” m-am dus pentru Cameron. Sunt fan ”Alien”. 🙂

 5. anca said, on aprilie 30, 2010 at 12:01 pm

  🙂 si eu sunt fan alien :)) le revad cel putin o data pe an :)).
  mie avatar mi-a placut la nebunie. tehnologia folosita in film pentru schimbul de corpuri mi s-a parut de-a dreptul fascinanata (chiar sper ca va exista vreodata asa ceva). scena preferata este cand isi alege Ikran-ul si zboara cu el. m-a infiorat ceva de groaza scena aia. ce mi-ar fi placut sa fiu in locul lui… sincer, nu stiu cum poate sa nu placa filmul asta (si eu l-am vazut acasa…)

 6. cristiangheorghe said, on aprilie 30, 2010 at 3:10 pm

  @anca: mă rog… chestie de gusturi, până la urmă. probabil mulți nu au gustat filmul din cauza marketing-ului agresiv care i s-a făcut. Sau nu le plac poveștile 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: